Selamat Datang :)

Saya selaku tuan rumah mengalu-alu kan kedatangan anda ke blog cabuk tak cool ni :).Kalau tak berkenan sila tinggalkan blog ini dengan kadar segera.Sekian.



Saturday, November 13, 2010

Memori Tercipta



salam semua,



entry kali ni aku nak dedicate khas tuk budak 2 orang nih, si Fid dan Jot (pelajar LI kkledang merangkap housemate sekejap)

lepas ni.. dah takde lagi adegan berebut remote astro nak tengok cite kegemaran masing-masing. aku nak tengo cite korea ko sibuk nak tengok sukan kan?? saje je kan?

lepas ni..dah takde lagi adegan mengadu domba kat ym sampai nk retak skrin laptop. ok melampau.

lepas ni..takde lagi mesej2 walaupun kite di tempat yang sama..bazir kredit aku woiiii..

lepas ni..dah xde lagi adegan beratur nak iron baju dan beratur nak masuk bilik air pagi2.

lepas ni..berapa banyak lepas ni dahhhhh...cukup la tu..


nah amik lagu ni untuk korang kasi feeling sket..ehehehe



video



Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan kan? cuma cara berpisah tu macam2..ada yang takkan jumpa lagi, tu maut la yang memisahkan kita, ada yang berpisah dengan meninggalkan banyak kenangan manis bersama dan ada sebaliknya.

Tapi..tapii..sila kutip segala kenangan dan pengalaman tuh, simpan elok2 dalam bakul dan gunakan bila perlu ok? Pengalaman adalah guru terbaik untuk kita.

InsyaAllah jika tiada aral, akan datang pasti kita akan bertemu lagi. Mungkin pertemuan yang lebih manis dari kali ini? mungkin kan?

hamboiiii,jiwang plak..dushhh..


pesanan khidmat masyarakat dari i untuk u all:

Pertama : Duk kat poli perlis sana baik2 ok.. taknak pesan suruh korang belajar rajin2 sebab akak tau korang memang terlebih rajin dan skema..hahaha.. Fid skema kan jot?

Kedua : Jangan bercinta sangat lah masa tengah belajar nih.. kebanyakannya tak tahan lama. kebanyakan ok?? tunggu nanti dah kerja baru fikir serius ok? Kalau dah kerja pun takde calon lagi. Tunggu pencenlah.. Adalah tu nanti. haha

Ketiga : Apa yang tak elok korang belajar kat sini, jangan bawak balik poli ok? memang x elok lah. yang elok2 je boleh ambik wat bekal tengahari.eh eh, wat bekalan hidup.

Kita hidup base on pengalaman.eh,bukan dah tulis ke tadi? lantak lah..haha.. kalau kita tak rasa dulu pahit manis, memang kita takkan tau rasa dia camne? paham tak cikgu cakap ni??? Tak faham boleh blah..

Keempat : Makan ketupat sila ingat akak laju2 ok? sila praktis buat trifle sampai jadi cantik2..kan mak kita selalu pesan, Practise make perfect? haha.pandai pulak mak kita cakap english..

Kelima : fid sila pakai kasut tuh,kasut memang letaknya di kaki dan perlu dipakai ke mana jua..Kalau rosak buang je, xyah simpan wat kenangan.. (ambikla gambar kasut tuh,printkan,letak bawal bantal jela kalau nak wat kenangan sekalipun) hakhak.

Keenam : ni pesanan khas untuk Jot, diulangi,khas untuk jot..fid ko boleh terus scroll bawah takyah menyebok baca lah.

Jot oo jot, tempat beg adalah di bahu, bukan peram dalam plastik buat tempat lipas bersetubuh.. faham? kempunan akak nak tengok ko mengayakannya walaupun akak tahu memang x bergaya pun..haha..(akak perli nih,kalau tak paham memang ah ko!!)

Jot lagi (Fiddd,jangan baca lah) haha.. Jangan simpan dendam dan amarahmu itu.. chewahhh.. tak baik untuk hati kita ok? lagipun nanti muka ko merah macam udang kena rebus. tak cun langsung..kahkahkah.

cukup lah setakat ni kot..hehe.ok bye.









Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa

(biasa ah cilok,x kuasa aku nak reka sendiri.haha)








P/S : Jauh mana pun kita berada, kita tetap pandang bulan yang sama..tetiba.. Selamat Hari Raya Haji semua..peace.