Selamat Datang :)

Saya selaku tuan rumah mengalu-alu kan kedatangan anda ke blog cabuk tak cool ni :).Kalau tak berkenan sila tinggalkan blog ini dengan kadar segera.Sekian.



Thursday, December 6, 2012

Cameron Highland

Assalamualaikum...


10 November 2012 ..syifa pertama kali jejak kaki ke cameron highland. Rancangan awal mama nak bawak syifa pergi zoo taiping. Bagi pendedahan kat syifa tentang haiwan-haiwan yang ada kat malaysia ni. nak improve perkembangan EQ kekdahnya. Duk aysik tengok kucing dengan burung je kalau kat rumah. Nanti kang dah besar sikit takut ke binatang masalah pulak kan?? 

Tapi.. bila ajak kakak ipar join sekali, diorang suggest pergi Cameron balik hari pulak. maklumla hari ahad mama dah kerja.. Ok kita ikut je plan mak menakan syifa. Kami bertolak ke cameron dari rumah maknjang syifa pukul 7.00 pagi (konon nak gerak 6.30) sampai dalam tengahari kat cameron. Tapi abang wafi syifa buat drama dah nak sampai dia muntah dalam kereta.. kesian abang mabuk. masa tu syifa duk lena tido..mentang-mentang udara sejuk syok je tido ye.

Besar dah anak mama. setahun sebulan :)

sampai kat sana kita masuk kebun bunga, tengok strawbery, ladang teh x sempat masuk.next time insyaAllah. syifa seronok sangat, sepanjang kat cameron tu tak buat hal pun, ikut je mana mama abah bawak. mama ngan abah suspek sebab cameron sejuk. tu yang syifa suka sangat tu. betul kan? hehehe.

Nanti kalau ada rezeki mama bawak syifa pergi tempat lain pulak ye.. Quality time dengan anak-anak tu kan penting.. Develop IQ n EQ serta motor skills kan? 



Budak suka bunga



pendukung setia syifa..balik je abah ngadu lengan lenguh tau pegang syifa ...

seronok sebab sejukkkk


ok..salin baju nak balik dah..bye2


Nak bawak jugak syifa pergi zoo..mama tengah cari masa..kalau boleh taknak pergi time cuti sekolah..crowded.





p/s : bahagia dengan keluarga kecil ini..





2 comments:

  1. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  2. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete